walking in Memphis

 

Memphis day 2: vandaag stond het bezoek aan Graceland op het programma. Voor sommige deelnemers een van de hoogtepunten als echte Elvisfan. Na een ritje van een kwartiertje stonden we voor de grote witte poort van het huis waar Elvis een groot deel van zijn leven doorbracht. Een heel imposante mansion met de befaamde jungle room, raquetball court, paardestallen, trophy room en zoveel meer.

S5026020.JPG

De biljartkamer: een kamer van 10 meter op 7 waarvan de muren en plafond bekleed zijn met 350 meter gordijn.

 

S5026021.JPG

There was a pretty little thing, waiting for the king, down in the jungle room: dat pretty little thing was echter nergens te bespeuren :-)

S5026022.JPG

Jungle room part 2: de favoriete zetel van Priscilla

S5026048.JPG

het graf van the king en zijn familie (ouders en grootmoeder)

S5026071.JPG

het museum met alle auto's die Elvis ooit heeft gehad

Na Graceland gingen we snel even lunchen bij de lokale taco bell, waarna we naar Sun Studio reden. The birthplace of rock & roll. Hier namen grote sterren zoals Elvis, BB King en Roy Orbison hun eerste album op.

S5026100.JPG

 

S5026119.JPG

De studio waar zovele grote sterren hun 1ste nummers opnamen.

Na de Sun Studio brachten we een bezoek aan het Memphis Fire Museum, een heel mooi brandweermuseum inclusief flashover simulator en heel leerrijk voor kinderen omtrent fire safety. Na ons bezoek aan het museum plunderden we de gift-shop. De T-shirts en patches gingen er heel vlot over de toonbank.

S5026139.JPG

 

Morgen richting St Louis voor de budweiser brouwerij en de gateway arch.

 

Fred

De commentaren zijn gesloten.