group arrival en dag 1 (er is een probleempje met foto's upload)

3 Oktober 2010 Vertrek groep naar Nashville.

Na Carl en Fred die vooruit gereist zijn is vandaag de rest van de 14 brandweermensen vertrokken naar Nashville voor het verblijf bij de NFD (Nashville fire dept.).

Verzamelen onder het grote bord tegenover Star-bucks op Zaventem om 08.00u was de afspraak en nadat iedereen gearriveerd was en er zin in had, ging het richting de incheck balie van American airlines.

 

De rij bij American airlines was lang, maar al met al verliep het vlot en ook na het passeren van de grens- en bagagecontrole konden we mooi op tijd “boarden” op vlucht AA 89 welke keurig om 11.05u de startbaan achter zich liet met ons aan boord.

Circa 7 minuten na opstijgen vliegt Eric dan weer over zijn eigen woonplaats waar hij eerst een uur over gedaan had om op de luchthaven te geraken.

 

De eerste vlucht verloopt kalm en geeft de ruimte om elkaar beter te leren kennen, het invullen van de douaneformulieren, een natje en een droogje op tjd of het bekijken van een film.

Maar ook het inhalen of voorslapen kan een belangrijke tijdsbesteding zijn waar sommigen jaloers van zijn.

 

 

Na een vlucht van 8 uur zet de piloot de boeing 767 geheel op tijd en netjes neer op de landingsbaan van Chicago O’Hare.

Ook het vervolg met de american Eagle AA4055 verliep voorspoedig en omstreeks 1800 uur lokale tijd stonden Fred en Carl ons op te wachten in Nashville airport.

Ophalen van de vertigo en dan naar het hotel om wat op te frissen,

Na een welverdiende steak met de groep en even de afspraken voor de volgende dag te hebben doorgenomen kruipen we onder de wol na een eerste lange dag

 

 

 

 

Dag 2

 

 

 

 

 

 

 

Na het bekende programma een eerste nacht in de stations.

Op 28 (Eric en Eric-Jan) was het een rustige nacht volgens de a-shift

5 oproepen van medische aard en drie brandalarmen. Het eerste brand alarm was direct na het instappen om een paar boodschappen te gaan doen. Rook werd gesignaleerd en een kijkje werd genomen. Ter plaatse bleek het te gaan om een stevige auto brand en het volledige talud onder het viaduct waarop de auto stond. Er ws nog geen alarm gemaakt voor deze brand dus bijalarmeren en beginnen was de boodschap

 

De commentaren zijn gesloten.