Station 9

De eerste dag loopt zo ver op zijn einde en iedereen heeft het hoer in Nashville al serieus naar zijn zin gehad.

De dag begon met een meeting op HQ waar we een rondleiding kregen en enkele chiefs en de Director ontmoetten. Er kwamen enkele voorstellingen van de groep en ook over NFD. Er werd ook veel gezegd over de overstromingen van begin mei 2010.

Nadien gingen we naar een klein stadje net buiten Nashville. Het is er heel klein maar men kan er genieten van een groot werkingsbudget waardoor de lokale brandweer een mooie en grote kazerne heeft, en de brandweermannen kunnen er zowat kiezen met welk voertuig ze naar interventies rijden.

De lunch bestond uit wings en burgers in een lokale eettent. De service werd gedaan door een soort cheerleaders in een kader van een strandbar...

De namiddag werd gevuld met een oefening/demo van Engine en Rescue 2. Deze mannen hebben hoogtereddingen als specialiteit en het was dus ook hierop dat er werd geoefend.

Er werd een hoge brug uitgekozen over de Cumberland River en verschillende scenario's werden behandeld. Het was zo iets in de zin van: rescue the rescuer.

Nadien was het dan uiteindelijk tijd voor de station assignments. Iedereen kreeg nog zijn gerief om te slapen en dan begon de postverdeling.

Ward, David en Carl zitten op station 9. Deze kazerne heeft industrie, residentiële wijken, snelwegen en het grootste zuidelijke en oostelijk gedeelte van downtown.

Station 9 is veruit de drukste kazerne van Nashville met jaarlijkse zo'n 5000 oproepen. Men rukt hier uit met een autoladder, twee autopompen en een district chief. Daarnaast staat er ook nog een ziekenwagen.

De ontvangst is zeer hartelijk en een rondleiding van de kazerne volgt al snel. We krijgen ook onze bedden en de plaatsen op de wagens toegewezen.

De oproepen blijven ook niet lang uit. We beginnen met een verkeersongeval waar de autopomp en autoladder naartoe gaan. Nadien volgen er meerdere medische tussenkomsten maar ook nog een brandalarm en een appartementsbrand.

Die laatste vond plaats in een sociaal appartementencomplex. Iema&nd had het alarm in werking gezet omdat er een beetje rook in de gang hing ten gevolge van een slechte kok. Dit alles bracht in totaal 4 autopompen, een autoladder en een chief op de been.

Ondertussen blijft de bel hier maar gaan en zijn we er zeker van dat we hier niet teveel slaap gaan zien deze week.

 

DSC_0059.JPG

DSC_0061.JPG

DSC_0065.JPG

DSC_0067.JPG

DSC_0074.JPG

De commentaren zijn gesloten.