One upon a time...in Nashville

Na een heerlijke nachtrust waren we reeds op rond 07h30. Op 't gemakske wakker worden, een douchke pakken en naar het hotelrestaurant voor een ontbijtje.

Het weer ziet er heerlijk uit. Het zonnetje schijnt, de temperaturen zijn mild en er staat een licht briesje.

Na het ontbijt trekken we naar Hendersonville, een klein stadje op zo'n halfuurtje buiten Nashville. De heading initial staat op Hendersonville Memorial Gardens...een kerkhof. Nu gaan jullie waarschijnlijk wel denken waarom wij naar een kerkhof gaan. Wel, laat ons zeggen dat hier het graf is van een grote meneer in de muziekgeschiedenis. Naast hem ligt zijn vrouw, een beetje verder een songwriter en een deel van de schoonfamilie en nog wat verder liggen zijn ouders en nog andere leden van de familie.

Ladies and gentleman...Johnny Cash!

Na zo'n 5 minuten komen er 4 mannen op ons af, ze komen ook eens kijken naar het graf. Onderling spreken ze een taaltje dat ons bekend in de oren klinkt...'t zijn Belgen. We mengen ons en ze schrikken als ze van ons een antwoord krijgen op een vraag...in 't Vlaams.

Blijkbaar zijn de mannen afkomstig van Asse, op zo'n 5 minuten rijden van bij me thuis. Pas op, 't komt nog straffer want één van hen was de oude opleidingsdirecteur van de ambulanciersschool in 't PIVO, Bart Foré.

Iets later komt er dan een groep Cashfans af die spontaan beginnen te zingen onder gitaarbegeleiding. We luisteren even en slaan ook een praatje maar iets later zijn we dan op weg naar de Rivergate Mall voor wat shopping time. Na het shoppen gaan we iets eten, we gaan voor een tent welke bekend is om de chicken wings en seafood.

Tegen 16h30 komt ons contactpersoon ons ophalen aan 't hotel. Larry McCown is een jarenlange veteraan bij de NFD en de man leeft en ademt brandweer. Het word een aangename middag/avond met leuke gesprekken terwijl we doorheen Nashville rijden voor wat sightseeing. We houden ook al halt bij fire stations 19 en 9.

's Avonds gaan we eten op uitnodiging van onze gastheer, terwijl we het programma van de komende week bespreken. Het ziet er naar uit dat het een toffe, leerrijke week zal worden met een rijkgevuld programma.

Morgen meer daarover, wanneer onze Fire Observers op de vlucht hierheen zitten.

De mannen hebben trouwens afspraak over een 45 minuten op Brussels Airport.

Wij gaan slapen nu. Morgen geef ik alvast een klein overzicht van wat we de komende week zo allemaal gaan doen. In de namiddag zullen we dan al eens wat rondrijden en op zoek gaan naar de ons toegewezen brandweerposten, ons thuis voor de komende week. 

 

 

461404937_73e0fe1157_z.jpg

 

 

De commentaren zijn gesloten.