Toeristische bezoeken

Het is uiteraard niet al brandweer wat de klok slaat, soms komen er ook nog wel eens vrije momenten. Alhoewel die momenten meer in de tweede helft zullen plaats vinden.

Binnenkort zullen jullie hier dagelijks op de hoogte gebracht worden van ons reilen en zeilen in de States. Dagelijks zullen we trachten jullie op de hoogte te houden met verslagen en foto's, dus veel gaan we er echt niet over zeggen nu.

Een kleine opsomming van wat we zo al gaan bezoeken tijdens onze toeristische periode...

 

Het Country Music Hall of Fame and Museum is gelegen in Nashville en heeft hier echt wl muziek, dat zie je zelfs al aan het gebouw. De rijke collectie van het museum is een perfecte weergave waarvoor country music staat.

 

country-music-hall-of-fame-and-museum-nashville-tn433.jpg

6a00d414262dee6a470109810d0e06000c-500pi.jpg

halloffamelogo.gif

 Naar goede gewoonte bezoeken we ook steeds enkele plekken die te maken hebben met de historiek van de stad, de staat of het land. Ditmaal bezoeken we, in Nashville, het Tennessee State Capitol building.

angle.jpg

 

Op donderdag 7 oktober zullen we iets Zuidelijker afzakken om een bezoek  te brengen aan de Jack Daniel's Distillery te Lynchburg. Hier zal men ons onderdompelen in de kennis en geneugten van de whisky's. Alhoewel, veel zal die onderdompeling niet voorstellen want Lynchburg ligt in een "Dry County", wat wil zeggen dat men er geen alcohol mag schenken...

jack_daniels_jpg.jpg

 Na ons verblijf in Nashville trekken we voor enkele dagen naar Memphis, TN...memphis_picture2.jpg

 Daar bezoeken we ondermeer het National Civil Rights Museum, soms ook nog gekend als het Lorraine Motel. De plek waar Dr. Martin Luther King op 4 april 1968 werd doodgeschoten. Het hotel is nu een museum waar je zowat alles kan terugvinden over de strijd naar burgerrechten voor de afro-Amerikaanse bevolking in de jaren '60.

Er is een heuse tentoonstelling over Dr. King, Rosa Parks, James Earl Ray,...LorraineMotel.jpg

 

Ook de bekende Sun Studio zal ons van een bezoek kunnen vereren. Hier begonnen alle grootheden zoals Presley, Cash, Orbinson, BB King,....hun loopbaan. Binnen enkele weken horen jullie wel of onze muzikale loopbaan hier ook begonnen is...

 

 

 

 

3166564.jpg

 

 

 

Na ons verblijf in Memphis gaan we naar St Louis en bezoeken we er ondermeer de Gateway Arch...

 

 

 

SymbolsGatewayArch.jpg

 

 

 

De laatste stopplaats is Chicago. Vanuit deze wereldstad zullen we ook terug huiswaarts keren maar niet zonder de broodnodige bezoeken, wandelingen en shoppingmomenten.

 

ChicagoSkyline1.jpg

Navy_Pier.jpg

 

 

sun-studio-facade.jpg

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.